Limbi străine școlari

Cursurile pentru școlari se adresează copiilor între 6 și 16 ani, au loc o dată sau de două ori pe săptămână iar fiecare ședință durează 60 de minute în cazul claselor pregătitoare și întâi și 90 de minute începând cu clasa a doua. Se lucrează în grupe mici de 5 – 10    copii, ceea ce ne permite să ne ocupăm de fiecare copil în parte. Repartizarea în grupe se face în funcție de vârstă și de nivelul de cunoștinte. Materialele după care lucrăm provin de la edituri de prestigiu precum Hueber, Langenscheidt, Klett, Duden, Express Publishing, Oxford sau Longman.

Scopul principal al acestor cursuri este să familiarizăm copiii cu limba germană sau engleză și să le stârnim dragostea pentru aceste limbi străine. Ne propunem să-i ajutăm să învețe o limbă străină în mod natural, din plăcere, fără presiune, fără să neglijăm însă rezultatele învățării. Cursanții vor lucra cu materiale atractive și interactive, temele abordate sunt adaptate vârstei și intereselor copiilor.

Accentul se pune pe comunicare, fără a neglija însă vocabularul și gramatica. Metoda folosită cuprinde toate cele patru deprinderi lingvistice: ascultare, citire, exprimare orală și exprimare scrisă. La nevoie copiii primesc sprijin la realizarea temelor de casă iar cei mari pot fi pregătiți pentru examenul de bacalaureat sau pentru alte examene de limba germană sau engleză.

La club copiii au un spațiu amenajat special pentru ei, cu un colț audio-video, jocuri didactice, mini-bibliotecă și un colț verde în gradina clubului unde ne putem desfășura o parte din activitate în zilele frumoase de primăvară, vară sau toamnă.