Limbi străine preșcolari

Cursurile pentru prichindei se adresează copiilor între 4 și 6 ani, au loc o data sau de doua ori pe săptămână iar fiecare ședință durează 60 de minute. Se lucrează în grupe mici de 5 – 10 copii, ceea ce ne permite să ne ocupăm de fiecare copil în parte. Materialele după care lucrăm provin de la edituri de prestigiu precum Hueber, Langenscheidt, Klett, Duden, Express Publishing, Oxford sau Longman.

Scopul principal al acestor cursuri este să familiarizăm copiii cu limba germană sau engleză și să le stârnim micuților dragostea pentru aceste limbi străine. Ne propunem să-i ajutăm să învețe o limbă străină în mod natural, din plăcere, fără presiune, fără să neglijăm însă rezultatele învățării. Astfel copiii vor desfășura la curs activități similare cu cele pe care le fac acasă în timpul liber: ne jucăm, desenăm, colorăm, decupăm, modelăm sau explorăm grădina casei.

Nu vor lipsi muzica, dansul, poveștile sau ‘teatrul de păpuși’. Toate aceste activități se vor desfășura însă în limba germană sau engleză. În plus copiii vor primi acasă partea audio a materialului didactic și vor asculta cât de des posibil CD-ul sau caseta și acasă, fără prea multă concentrare sau atenție, de exemplu în timp ce se joacă sau în mașină în drum spre grădiniță. La club copiii au un spațiu amenajat special pentru ei, cu un colț audio-video, jocuri didactice, mini-bibliotecă și un colț verde în grădina clubului unde ne putem desfășura o parte din activitate în zilele frumoase de primăvara, vară sau toamnă.